הדרכים לניהול תזרים מזומנים נכון

בימים של חסכון, בשנים של יוקר מחייה ומכאן צורך בניהול משק בית או עסק בצורה חסכנית – רבים רוצים לדעת כיצד אפשר לנהל נכון תזרים מזומנים. כאשר אנו מתנהלים בצורה יעילה וחסכנית, אנחנו יכולים לחסוך ולהשקיע את ההון שלנו בהשקעות סולידיות ובקופות גמל כמו גם בפנסיה. מלבד זאת, חסכון וניהול תזרים מזומנים טוב יותר – יספקו  את התקציב הדרוש כדי לממש מטרות או שאיפות, לצאת לחופשה נחשקת או לרכוש רכב חדש. בקיצור, ניהול נכון של התקציב יספק רוגע, חסכון והגשמת משאלות.

איך מנהלים נכון את התקציב?

אם אתם רוצים לדעת כיצד אפשר לנהל נכון תזרים מזומנים (בין אם עסקי או פרטי) ניתן לפנות לאיש מקצוע לייעוץ וליווי בנושא. ליווי כזה אומנם ידרוש השקעה של זמן ומשאבים אבל בטווח הקצר והארוך יועיל מאד לניהול עסק או משק בית בצורה כלכלית ונכונה. אז איזה עצות אקספרס יש עבור מי שרוצה להתנהל נכון? הנה מספר טיפים טובים:

הדרכים לניהול תזרים מזומנים נכון עידן בן אור

התנהלו במזומן

כל רואה חשבון מקצועי ומנוסה יספר כי הדרך לחסוך כסף מתחילה באחסון כרטיסי האשראי בתוך קופסא נעולה וביצוע עסקאות ותשלומים במזומן בלבד. רואי חשבון מנוסים מסבירים כי ההרגשה ששטרות הכסף יוצאים מהארנק (בניגוד לתשלום על ידי כרטיס פלסטיק) גורמת לרבים לחשוב פעמיים לפני שהם רוכשים מוצר או משלמים על שירות. כשרואים באופן ממשי את הכסף יוצא מהארנק, נוהגים רבים לקמץ בהוצאות משום שהן הופכות מוחשיות יותר. לכן כדאי להפטר מכרטיסי האשראי ולשלם על כל שירות או מוצר במזומן.

תכננו תקציב שבועי קבוע

כדי לנהל נכון משק בית שבו הבזבוזים של בני הבית יצאו משליטה, חשוב לתכנן תקציב שבועי שבאמצעותו המשפחה או העסק יוכל להתנהל. בכך כל אדם יפעל וירכוש מה שהוא צריך בהתאם לתקציב. בדקו את הגרעון בחשבון הבנק שלכם ונסו להבין באיזה סכום תוכלו להתנהל בצורה מעשית, בכול חודש. לאחר מכן משכו כסף מזומן וחלקו אותו בין בני הבית ביחס לגילים ולצרכים של כל אחת ואחד. מומחים בניהול תזרים מזומנים מספרים כי התקציב הנכון עבור משפחה של 4 נפשות יכול לעמוד על 250 שקלים לשבוע.

ערכו רשימת קניות

אל תקנו מוצרים מתוך גחמה. הכינו רשימת קניות בכול חודש ובצעו קנייה מרוכזת בסופר מרקט שבו המוצרים שאתם רוכשים באופן קבוע נמכרים במחיר נוח. נסו לא להתפתות לבצע קניות אימפולסיביות ונהלו רשימה של שירותים ומוצרים בהם אפשר לצמצם. נהלו ישיבת צוות או ישיבה של בני המשפחה ובדקו על מה כל בן משפחה יכול לוותר כדי לחסוך בעלויות.

באמצעות יישום בפועל של כל הטיפים ובאמצעות סיוע של אנשי מקצוע בתחום הפיננסיים – אפשר להתחיל להתנהל טוב יותר ולחסוך כספים עבור עתיד בטוח יותר.